A kosár üres.
BAKOŇSKÉ KURACIE PRSIA
Ingrediencie (pre 2 osoby):
- 500 g kuracích pŕs (možno pripraviť aj z bravčového mäsa)
- 500 g šampiňónov (čerstvých alebo konzervovaných)
- 1 žltá cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 4,5 dl kyslej smotany Kukkonia
- 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
- múka
- soľ
- čierne korenie
- olej
Postup:
1. Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na slížiky a obalíme v múke. V hlbokej panvici zohrejeme trochu oleja a mäso rýchlo opečieme. Keď sa múka sfarbí, mäso vyberieme a položíme na tanier.
2. Cibuľu nakrájame. Do panvice prilejeme ešte trochu oleja, orestujeme cibuľu a následne pridáme nasekaný cesnak. Pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme a trochu ich opečieme.
3. Panvicu odložíme z ohňa, pridáme papriku, rýchlo pomiešame a podlejeme vodou tak, aby šampiňóny boli ponorené.
4. Do panvice vrátime mäso, prikryjeme a dusíme cca. 20 minút.
5. Kyslú smotanu pomiešame s trochou šťavy z mäsa a nalejeme do panvice. Privedieme k varu a odstavíme. Podávame s ryžou alebo haluškami.