A kosár üres.
FAZUĽOVÁ POLIEVKA S ESTRAGÓNOM
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 žltá cibuľa
- 200 g klobásy
- 1 polievková lyžica estragónu
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- 400 g vopred namočenej fazule (bielej, červenej, resp. môžete použiť fazuľu z konzervy)
- 2 dl kyslej smotany Kukkonia
- 1 PL múky
- soľ
- čierne korenie
- 50 g cestovín do polievky
Postup:
1. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú klobásu a estragón. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme pretlačený cesnak. Z fazule zlejeme vodu a fazuľu pridáme do vývaru. Privedieme do varu a varíme, pokým nie je fazuľa mäkká.
2. Kyslú smotanu rozmiešame s múkou. Cez sito ju vlejeme do polievky a dobre rozmiešame.
3. Osolíme, okoreníme pridáme cestoviny a takto varíme 5 minút.