Som tak prázdny.
KRÉMOVÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA
Ingrediencie:
- 400 g tekvice
- 1 zemiak
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL masla Kukkonia
- 1/2 ČL karí korenia
- 600 ml vody (alebo vývaru)
- 150 ml smotany na varenie Kukkonia
- soľ
- čierne mleté korenie
- tekvicové jadierka lúpané
- nastrúhaný muškátový oriešok
- tekvicový olej
Postup:
1. Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájanú ošúpanú tekvicu so zemiakom a cesnakom. Pridáme karí korenie a chvíľu všetko spolu podusíme. Zalejeme vývarom (vodou) a varíme na miernom plameni 20 min.
2. Rozmixujeme mixérom spolu so smotanou. Necháme zovrieť a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením.
3. Tekvicové jadierka upečieme nasucho na panvici. Polievku naberieme do tanierov, posypeme jadierkami a pokvapkáme trochou tekvicového oleja.