A kosár üres.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Kyseliny a regulátory kyslosti
Charakteristika:
Biele alebo skoro biele kôstky, vločky, kolíky, odliatky a podobne. Považuje sa za bezpečný. Hydroxid draselný má obdobné použitie ako Hydroxid sodný, navyše je zdrojom draslíka.
Použitie:
Používa sa ku korekciám kyslosti výrobkov, alebo ako pomocná látka na spracovanie potravín. Pomáha spracovávať surové kávové plody, uplatnenie nájde aj pri výrobe instantných čajov a prísad z mlieka. Výnimočne sa používa na premenu zvyškov bielkovín na korenie a na ľahšie lúpanie zemiakov. Používa sa tiež na získanie farby zo semien Annatto (používaných prevažne v mexickej alebo karibskej kuchyni - majú výraznú žltú až oranžovú farbu), alebo ho možno využiť na zabránenie rastu rohov u teliat.
Výroba:
Vyrába sa hydrolýzou vodného roztoku KCl.
Zdroje: