A kosár üres.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Stabilizátory
Charakteristika:
Jeden z najpoužívanejších antioxidantov v jedlách. Používa sa ako konzervačný prostriedok, antioxidant, stabilizátor alebo dochucovadlo v mnohých výrobkoch. Má podobné vlastnosti ako E320 (BHA), často sa s touto látkou používa v kombinácii.
Použitie:
BHT sa používa ako konzervačný prostriedok, antioxidant, stabilizátor alebo dochucovadlo v mnohých výrobkoch. Ako príklad je možné uviesť: žuvačkový základ, prísada do olejov, výrobky zo zemiakov, živočíšnych tukov a tukov do pečiva, ryže a ďalšie. BHT môžeme nájsť aj v kozmetických výrobkoch. Pridáva sa aj do potravinárskych obalov.
Výroba:
BHT sa vyrába z vedľajších produktov vznikajúcich pri spracovaní ropy.
Zdroje: