A kosár üres.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Plnidlá
Charakteristika:
Pullulán je vo vode rozpustný polysacharid. Po vysušení je pullulan biely prášok, ktorý je možné po pridaní vody lisovať do tenkých priehľadných fólií. Podporuje tvorbu filmu pri poťahovaní potravín a môže v niektorých výrobkoch nahradiť želatínu alebo iné polyméry vytvárajúce film.
Použitie:
Pullulán sa používa na poťahovanie výživových doplnkov vo forme kapsúl, tabliet alebo dražé (qs). qs = quantum satis znamená, že maximálne množstvo nie je dané. Je však možné použiť len toľko, koľko je nevyhnutné pre požadovaný účinok.
Výroba:
Pullulán sa získava riadenou fermentáciou pomocou kvasiniek Aureobasidium pullulans za prídavku NaCl. Kvasinky sa následne po dokončení procesu odstránia.
Zdroje: