Som tak prázdny.
VIANOČNÁ KAPUSTNICA S DOMÁCOU KLOBÁSOU
Ingrediencie:
- 1,5 kg kyslej kapusty
- 600 g bravčového mäsa
- 2 menšie cibule
- 4 ks bobkového listu
- štipka muškátového orieška
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g sušených húb
- 3 PL mletej červenej sladkej papriky
- 3 l vriacej vody
- 2 a 1/2 nožičky domácej klobásy
- malá čili paprička
- olej
- mleté čierne korenie
- 4 stredne veľké zemiaky
Postup:
1. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkový list, muškátový oriešok a pomaly dusíme.
2. Do misky s vodou namočíme hríby. Mäso zatiaľ dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým nieje polomäkké. Vtedy pridáme mletú červenú papriku. Nesolíme!
3. Mäso ďalej dusíme na miernom ohni a pridáme namočené huby. Stále neprilievame žiadnu vodu.
4. Po 10-tich minútach restovania, keď je mäso takmer mäkké, pridáme premytú a nakrájanú kyslú kapustu a na kocky nakrájaný cesnak a zemiaky. Kapustu premiešame s mäsom a zalejeme vodou. Kapustnicu necháme pomaly variť.
5. Po 20-30 minútach ju ochutnáme a ochutíme soľou a čili paprikou. Dobre premiešame a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú domácu klobásu. Kapustnicu odstavíme, už nevaríme!