Som tak prázdny.
TVAROHOVÝ POHÁR S JAHODAMI A PIŠKÓTAMI
Ingrediencie (na 4 poháre):
- 500 g jahôd
- 250 g tvarohu Kukkonia
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g okrúhlych piškót
- 250 g mäty na ozdobu
Postup:
1. V miske opláchneme jahody, očistíme a necháme odkvapkať. Na dno pohára dáme piškóty a 1/3 jahôd. Môžeme ich pokrájať alebo nechať celé.
2. Tvaroh vymiešame s trstinovým cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme a vmiešame do tvarohu. Nakoniec zľahka vmiešame ďalšie 2/3 jahôd (niekoľko kúskov si necháme na záver na ozdobu).
3. Tvarohovú zmes rozdelíme do pohárov a ozdobíme zvyšnými jahodami a mätou. Podávame vychladené.