Som tak prázdny.
TVAROHOVO-BROSKYŇOVÝ KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta
- hladká múka na pomúčenie dosky
- 1 vajce
- 300 g sterilizovaných broskýň
- 400 g tvarohu Kukkonia
- 4 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml kyslej smotany Kukkonia
- 1 a 1/2 balíčka želatínového stužovača
- čerstvé lístky medovky na ozdobenie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
1.
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Obidve cestá uložíme na suchý plech.
2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Povrch cesta popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 až 20 minút.
3. Scedené broskyne nakrájame na kúsky. V miske vymiešame tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu. K vymiešanému tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Vmiešame pokrájané broskyne a zľahka premiešame.
4. Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme pripravenú plnku a prikryjeme druhým plátom vychladnutého cesta. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami medovky.