Som tak prázdny.
BRAVČOVÁ PANENKA S TEKVICOVÝM PYRÉ
Recept šéfkuchára Imre Bindicsa
Ingrediencie:
- 1 ks bravčová panenka
- 1 ks tekvica
- 200 g cviklový tatarák
- 125 g maslo Kukkonia
- olej Sungarden
- cesnak granulovaný
- 1 ks cibuľa
- soľ
- čierne korenie
Príprava:
Mäso odblaníme, osolíme, okoreníme, jemne poprášime cesnakovým granulátom a necháme odstáť. Pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, polovicu dáme variť do jemne slanej vody. Po uvarení scedíme a rozmixujeme, počas mixovania pridáme studené maslo, aby vznikol hladký krém. Druhú polovicu tekvice pomaly opražíme na oleji, osolíme a okoreníme. V ďalšej nádobe ohrejeme cviklový tatarák. Medzitým necháme rozpáliť panvicu, keď je horúca, pridáme olej a opražíme mäso z obidvoch strán. Pridáme kocku masla, dáme do horúcej rúry a pečieme 8 minút. Po upečení necháme mäso odstáť 5 minút a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Odporúčanie someliéra Attila Kovácsa: Párujeme s vínom Világi Winery Pinot Noir Terroir selection 2018