A kosár üres.
Steviolglykozidy sú pre výrobcov alternatívou k bežne používaným sladidlám, práve pre svoj spôsob výroby z rastlinného materiálu. Steviolglykozidy sú sladidlom, ktoré možno podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, o potravinárskych prídavných látkach (v znení nariadenia (EÚ) č. 1131/2011, ktorým sa mení a dopĺňa jeho príloha II pokiaľ ide o steviol-glykozidy) pri výrobe stanovených potravín používať. K ďalšej zmene limitov (príloha č. II, nariadenie EÚ 1333/2008) došlo k 1.4.2016 - nariadenie EÚ 2016/479 - ich použitie do káv a čajov max. 30mg/L; sladové a čokoládové nápoje a ochutené cappuccino max.20mg/l.
Steviolglykozidy sú získavané zložitým fyzikálno-chemickým procesom z rastliny Stevia rebaudiana, ktorá je v súčasnosti považovaná za neschválenú potravinu nového typu a stéviu teda nemožno – na rozdiel od steviolglykozidov – používať pri výrobe potravín. Výroba steviolglykozidov je tiež rozdielna od spôsobu výroby extraktov z bylín – spôsob výroby je opísaný v nariadení (EÚ) č. 231/2012, ktorým sa stanovujú špecifikácie pre potravinárske prídavné látky uvedené v prílohách II a III nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, na strane 27.