E914 - Oxidovaný polyetylénový vosk

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Leštiace látky
Charakteristika:

Jedná sa o polárny reakčný produkt, ktorý vzniká pri miernej oxidácii polyetylénu. Má formu bielych vločiek, granúl alebo prášku.

Použitie:

Slúži na vytvorenie lesklého ochranného filmu u lesklých potravín, vytvára povrchový film na poľnohospodárskych produktoch u ktorých sa nekonzumuje šupka (citrusové ovocie, avokádo, banány, mango, melóny, ananásy, tekvica, orechy a iné).

Výroba:

Vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní ropy. Ide o polárny reakčný produkt, ktorý vzniká pri miernej oxidácii polyetylénu.

Zdroje:

A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]
Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm - [kniha]

Cookies