A kosár üres.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Stabilizátory
Charakteristika:
Hydroxid horečnatý slúži na úpravu pH, používa sa ako spevňujúca látka, napomáha spracovávať potraviny a stabilizuje farbu. Pre človeka je zdrojom horčíka. Považuje sa za bezpečný. Ide o biely objemný prášok, bez zápachu. Lakmusový papierik naň reaguje alkalicky. Tento prášok nemožno rozpustiť vo vode ani v etanole.
Použitie:
Používa sa na korekcie kyslosti napríklad pri niektorých potravinách (prevažne konzervované potraviny) alebo pri krémoch na pokožku, pomáha udržiavať farebnosť výrobkov. Využíva sa na výrobu syrov, kde udržuje ich štruktúru a stabilizuje farbu. Je významným zdrojom horčíka, takže sa s ním môžeme stretnúť v rôznych výživových doplnkoch.
Výroba:
Vyrába sa chemickou cestou - hydratáciou horčíka.
Zdroje: