A kosár üres.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Kyseliny a regulátory kyslosti
Charakteristika:
Bezfarebná až ľahko hnedá žieravá kvapalina olejovitej konzistencie. Pri manipulácii s touto kyselinou je nutná veľká opatrnosť.
Použitie:
V potravinách pôsobí kyselina sírová ako okysľujúca látka. Používa sa pri výrobe potravinárskych prísad a napomáha pri spracovaní potravín, napríklad alkoholických nápojov a syrov, do ktorých sa pridáva v bezpečných množstvách. Kyselina sírová nachádza uplatnenie aj mimo potravinárstva – pri výrobe priemyselných hnojív, chemikálií, plastov, liečiv a farbív.
Výroba:
Prebieha trojstupňovo, pričom na začiatku je oxid siričitý, v druhej fáze oxid sírový a výsledným produktom sama kyselina.
Zdroje: