E425 - Konjaková guma

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Modifikované škroby a zahusťovadlá
Charakteristika:

Konjaková guma sa vyskytuje v hľuzách rastliny druhu Amorphophallus konjak rastúci v Japonsku a Číne. Je to tradičná zložka japonskej kuchyne do rezancov a želé. Používa sa ako zahusťovadlo, želírujúca látka, emulgátor alebo stabilizátor.

Použitie:

Využitie konjakovej gumy v potravinárstve je predovšetkým ako zahusťovadlo, želírujúca látka, emulgátor, stabilizátor alebo zložka povrchových filmov. Pridáva sa do polievok, omáčok, majonéz a džemov.

Výroba:

Získava sa z hľúz rastliny Amorphophallus konjak.

Zdroje:

A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]

Cookies