A kosár üres.
Kyselina jantárová je biela, kryštalická látka, bez zápachu, kyslej chuti. Vyskytuje sa vo všetkých živých bunkách a je súčasťou repy, rebarbory, melasy, medu, vajec a ovocia. Nachádza sa tiež v skvasiteľných potravinách, ako je víno, pivo alebo syry.
Kyseliny jantárová sa v potravinárstve uplatňuje ako regulátor kyslosti a ako látka dodávajúca jedlu kyslú chuť. Zároveň aj zvýrazňuje chuť. Používa sa do nápojov (predovšetkým do vín a likérov), do pekárenských a mäsových výrobkov, dezertov a do nápojov v prášku. Niektoré soli kyseliny jantárovej sa môžu používať ako náhradky soli. Jej uplatnenie nájdeme aj v medicíne, kde sa používa ako preháňadlo.
Priemyselne sa vyrába z kyseliny octovej alebo aj z kukurice pomocou mikroorganickej fermentácie glukózy.