E357 - Adipan draselný

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Kyseliny a regulátory kyslosti
Charakteristika:

Adipan draselný je draselná soľ kyseliny adipovej. Používa sa na úpravu kyslosti alebo ako náhrada soli.

Použitie:

Adipan draselný dodáva potravinám chuť a používa sa ako regulátor kyslosti. Túto látku môžeme nájsť v náplniach a polevách jemného alebo trvanlivého pečiva, v cukrárskych výrobkoch, dezertoch a v nápojoch v prášku. Používa sa tiež v ľahko solených jedlách alebo ako náhrada soli.

Výroba:

Priemyselne sa vyrába pridávaním hydroxidu draselného do kyseliny adipovej.

Zdroje:

A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]

Cookies