A kosár üres.
Lecitín je prírodným antioxidantom prirodzene obsiahnutým v každej živej bunke. Má funkciu antioxidantu a emulgátora a v potravinách plní mnoho pozitívnych funkcií - napr. zabraňuje oddeleniu vody od oleja, spomaľuje tvrdnutie chleba, znižuje prskanie pri smažení, a pod. Lecitín je prirodzená súčasť mnohých potravín, je to zdraviu prospešná látka. Ako prírodný zdroj lecitínu je možné využiť orechy, semená, sójové bôby, vaječný žĺtok, niektoré oleje. Pre ľudské zdravie je úplne neškodný.
Používa sa v rade potravín, ako sú napr. raňajkové cereálie, cukríky, čokoláda, lentilky, žuvačky, pečivo, margarín a ďalšie. Okrem jedál je tiež súčasťou kozmetických výrobkov, napríklad mydiel a šampónov, pretože zabraňuje vysúšaniu pokožky.
Je obsiahnutý vo vysokej koncentrácii vo vaječnom žĺtku a v rastlinných olejoch, na priemyselné účely sa získava zo sójových bôbov.