A kosár üres.
Nariadenie Komisie (EÚ) 2018/1481 zo 4. októbra 2018 - stiahnuté zo zoznamu schválených prídavných látok na výrobu potravín. Pevná, biela, kryštalická látka bez zápachu. Oktylgallát je horľavý a pri zahriatí na teplotu rozkladu vysiela štipľavý dym a nepríjemný zápach. Pri požití je ľahko jedovatý. Je dobre rozpustný v tukoch, preto sa oproti E310 používa viac.
Ako antioxidant v margaríne a ďalších tukoch. Ďalej je obsiahnutý v obalových materiáloch zemiakových lupienkov a raňajkových cereálií, aby z nich prenikol do jedla a zabránil tak oxidácii. Ďalej sa používa ako prísada do polievok, koreniacich prípravkov, omáčok v sáčku, pečiva, kávy s mliekom z automatov, detských žuvačiek, marcipánu, nugátu a ďalších.
Esterifikáciou oktyl-alkoholu a kyseliny gallovej, ktorá sa získava zo škrupiny lieskových orechov.