E306 - Extrakt s vysokým obsahom tokoferolov

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Antioxidanty
Môže spôsobovať alergickú reakciuNevhodné pre celiakov
Charakteristika:

Bezfarebná kvapalná látka rozpustná v tukoch, nerozpustná vo vode. Ide v zásade o mix α, γ a δ tokoferolov. Je prirodzenou súčasťou orechov, obilia, listovej zeleniny a rastlinných olejov. V roku 2005 sa zistilo, že tokoferoly znižujú riziko vzniku Alzheimerovej choroby u starnúcej populácie.

Použitie:

Predlžuje trvanlivosť olejov, margarínu a potravín s obsahom tuku. Doplnok výživy vo vitamínových prípravkoch.

Výroba:

Extrakciou z jedlých rastlinných olejov.

Zdroje:

Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm - [kniha]
Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]

Cookies