E1413 - Fosfát zosieťovaného škrobu

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Modifikované škroby a zahusťovadlá
Charakteristika:

Fosfát zosieťovaného škrobu je stabilizátor a zahusťovadlo. Výhodou tohto škrobu je jeho odolnosť proti zmrazeniu a rozmrazeniu výrobku. Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovať rast prospešných baktérií v tenkom i hrubom čreve, podobne ako rôzne probiotiká. Škrob telo rozloží a spracuje na glukózu tak, že má energetickú hodnotu 16,5 kJ/g.

Použitie:

Používa sa v rade potravín a liečivách.

Výroba:

Nie sú dostupné informácie o konkrétnom využití tejto látky.

Zdroje:

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]
A consumer's dictionary of food additives - [kniha]

Cookies