A kosár üres.
Chlorofyly sú zelené prírodné farbivá, nazývané aj prírodná zeleň. Jedná sa o najrozšírenejšie pigmenty v prírode, majú zelenú až olivovo zelenú farbu. Sú bežnou súčasťou ľudskej výživy ako je listová zelenina - špenát, žihľavy, riasy, a pod. Nepoužíva sa až tak často, pretože je nestabilná na svetle a v kyslom prostredí. Chlorofyly znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Majú veľmi pozitívny vplyv na niektoré funkcie organizmu – metabolizmus, dýchanie, rast tkanív, hojenie rán a využíva sa pri liečbe chudokrvnosti. V SR (celej EÚ) aj v USA je farbivo povolené na všetky druhy potravín okrem detskej výživy.
Chlorofyly a chlorofylíny sa používajú na farbenie polievok, omáčok, olivového a sójového oleja, kečupov, limonád, dezertov, cukroviniek, likérov, rôznych pastiliek (i žuvačiek) - zabraňujú nepríjemnému pocitu v ústach. Pomocou nich sa vyrábajú aj dezodoranty, antiperspiranty, ústne vody, a pod.
Získava sa lúhovaním napr. z trávy, lucerny a iných zelených rastlín.