A kosár üres.
Oxid siričitý je jedovatý a vysoko dráždivý, často spomínaný ako znečisťovateľ ovzdušia. Ide o plyn vznikajúci horením síry. Oxid siričitý je antioxidant, konzervant a prostriedok proti hnednutiu. Používa sa ako rastlinné bielidlo zabraňujúce zmenám farieb ovocia a zeleniny, ako dezinfekčný prostriedok v pivovaroch a ako bieliaca prísada. Zabraňuje rozširovaniu plesní a baktérií. Nemal by sa používať do mäsa a do potravín, ktoré sú zdrojom vitamínu A, B1, pretože ničí vitamíny v potravinách. Oxid siričitý bráni zničeniu kyseliny askorbovej v ovocí a ovocných džúsoch.
Používa sa ako konzervant, antioxidant a prostriedok proti hnednutiu do vína, kukuričného sirupu, želé, sušeného ovocia, džúsov, nealkoholických ovocných nápojov, pečiva, octu, výrobkov zo zemiakov, korenia a polievok. Pridáva sa aj pri výrobe džemov a marmelád. Ďalej sa používa ako bieliaca prísada do želatíny a na bielenie chmeľu, lecitínu, húb, orechov, lepidla a repného cukru.
Oxid siričitý sa vyrába synteticky zahrievaním rudy s obsahom síry.