A kosár üres.
Keď je dobré mlieko, sú dobré aj výrobky z neho. Taká jednoduchá je naša filozofia. Aj vďaka nej sa dva z našich mliečnych produktov práve dočkali ocenenia v podobe Značky kvality prvého stupňa.
Značka kvality sa každoročne udeľuje domácim producentom potravín. Jej cieľom je pomôcť spotrebiteľom lepšie sa zorientovať v kvalite regionálnych výrobkov dostupných v našich obchodoch. Za žitnoostrovskú mliekareň Euromilk, v ktorej mliečne výrobky Kukkonia vznikajú, ju 18. augusta na Agrokomplexe v Nitre prebrala manažérka kvality Euromilku Erika Kovácsová.
Garancia pôvodu Kukkonia výrobkov
Naše mliečne výrobky vyrábame z mlieka, ktoré je špecifické tým, že pochádza výhradne z našich vlastných fariem alebo od miestnych dodávateľov zo Žitného ostrova. Vďaka tomu dokážeme garantovať nielen pôvod mlieka, ale aj všetkých mliečnych výrobkov – vrátane nedávno oceneného bieleho jogurtu a tvarohu.
S úctou a rešpektom k tradíciám
Všetky mliečne výrobky vyrábame na základe tradičných receptúr, ktoré sú nielen zdravé, ale aj mimoriadne chutné. Navyše disponujeme na Slovensku jedinečnou technológiou plnenia mlieka do PET fliaš, ktorá umožňuje produktom zachovať ich vynikajúcu chuť a vôňu.
HRUDKOVITÝ TVAROH SO ZNAČKOU KVALITY
Náš tučný hrudkovitý tvaroh chutí ako od starej mamy. Tajomstvo jeho kvality je prosté. Vyrábame ho zo surového kravského mlieka a tradičnej receptúry, ktorá sa na Žitnom ostrove odovzdáva z pokolenia na pokolenie. Vďaka tomu je čerstvý, hrudkovitý, výdatný a nesmierne chutný.
DO OBCHODU
LAHODNÝ BIELY JOGURT SO ZNAČKOU KVALITY
Takisto ako naše ostatné mliečne výrobky aj biely jogurt vyrábame z rokmi overeného mlieka dodávaného farmármi z nášho regiónu. Oceníte jeho desaťpercentnú smotanovú zložku obohatenú zvýšeným obsahom proteínov, ktoré spoznáte označením „MILK PROTEIN +“ na obale. Proteíny sme spojili s desaťpercentným objemom tukov, takže sa môžete tešiť na lahodný biely jogurt plný všetkých benefitov pre zdravie.
Komu sa udeľuje ZNAČKA KVALITY?
- značku kvality môže získať len slovenský výrobca a ocenený výrobok musí byť vyrobený z domácich surovín, za dodržania deklarovaného technologického postupu, parametrov kvality a bezpečnosti potravín
- je potrebná aj deklarácia surovín, z celkovej spotreby surovín najmenej 75% musí byť spotreba domácej suroviny a všetky fázy výrobného procesu sa musia uskutočňovať na Slovensku
- prioritou programu je zviditeľniť domáce kvalitné výrobky a posilniť ich konkurencieschopnosť na domácom trhu a odlíšiť slovenské potraviny od dovážaných zo zahraničia
- o udelení značky rozhoduje odborná komisia, ktorú vymenúva minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Ten potom na základe odporúčania komisie a podľa zásad posudzovania a udeľovania značky udeľuje Značku kvality
- viac sa dozviete aj na webe projektu Značka kvality