Som tak prázdny.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Konzervanty
Charakteristika:
Ide o látku, ktorá sa používa na konzervovanie najmä citrusových plodov. Má bielu alebo žltú farbu, vyskytuje sa vo forme kryštalickej pevnej látky.
Použitie:
Používa sa najmä v poľnohospodárstve - pri pestovaní rôznych druhov ovocia a zeleniny (napr. paradajok, zemiakov, citrusových plodov, hrušiek, sliviek, broskýň, a pod.). Vo forme dezinfekčných prípravkov sa používa na dezinfekciu v domácnosti, nemocniciach, potravinárskych prevádzkach a aj na iných miestach. Možno ho aplikovať na tkaniny aj iné materiály. Ďalej má využitie v gumárenskom priemysle, v laboratóriách, pri výrobe iných fungicídov, farbív a iných chemikálií.
Výroba:
Orthofenylfenol, z ktorého sa soľ vyrába sa získava synteticky z uhoľného dechtu.
Zdroje: