Som tak prázdny.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Konzervanty
Charakteristika:
Ide o potravinový konzervant, ktorý zabraňuje rastu plesní a kvasiniek alebo baktérií nachádzajúcich sa v potravinách.
Použitie:
Sorban sobný sa používa v kombinácii so sorbanom draselným alebo s kyselinou sorbovou. Látka sa používa ako konzervant v syroch, margarínach, múke, pečive, mrazenej pizze, kečupoch v lekvároch, umelo dosladzovaných marmeládach, čokoládových sirupoch, ovocných džúsoch, jablčnom mušte, víne, zázvorovom pive, sladkého drievka a v olivách. Používa sa tiež ako prídavok do obalov, z ktorých sa môže uvoľňovať do potravín.
Výroba:
Na použitie v potravinárstve sa vyrába syntetickou cestou, pridaním hydroxidu sodného do kyseliny sorbovej, príp. inými chemickými reakciami.
Zdroje: