Som tak prázdny.
PEČENÁ PANENKA Z MANGALICE S CUKETOVÝM KRÉMOM A KONFITOVANÝMI ZEMIAKMI
Ingrediencie:
- 720 g panenky z mangalice
- 1 kg cukety
- 100 g masla Kukkonia
- 600 g zemiakov
- 500 g masti z mangalice
- soľ
- korenie
Postup:
1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky 2 x 2 x 2 cm. V hrnci zohrejeme masť na 80 °C. Zemiaky vložíme do masti a pri stálej teplote 80°C konfitujeme domäkka.
2. Panenku z mangalice prudko opečieme na masti zo všetkých strán. Mäso vyberieme, osolíme, okoreníme a vložíme do predhriatej rúry.
3. Do masti vložíme cukety nakrájané na kocky, zjemníme maslom. Podusíme, osolíme, okoreníme, rozmixujeme a môžeme podávať.