Som tak prázdny.
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMOM
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 25 g práškového cukru
- 25 g masla Kukkonia
- 20 g droždia
- štipka soli
- 1 vajce
- 130 ml mlieka Kukkonia
Vanilkový krém:
- 750 ml vanilkového mlieka Kukkonia
- 1 ks vanilínového cukru
- 4 žĺtky
- 50 g cukru
- 40 g hladkej múky
- 1 KL rumu
+ 80 g cukru, maslo alebo tuk
Postup:
1. Všetky suroviny potrebné na cesto zmiešame. Miesime, kým cesto nie je hladké a necháme kysnúť cca. 30-40 minút.
2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 1,5-2 cm a vykrajujeme kolieska (nemusia byť pravidelné). Vytvarujeme malé buchtičky, ktoré potom potrieme rozpusteným maslom. Poukladáme ich na vymastenú a vysypanú tortovú formu a necháme kysnúť ešte cca. 30 minút.
3. Pečieme 20-25 minút v predohriatej rúre na 180 °C. Po upečení necháme buchtičky vychladnúť a za ten čas si môžeme pripraviť vanilkový krém.
4. Zmiešame múku s cukrom a pridáme 100 ml vanilkového mlieka, 4 žĺtky a vanilkový cukor. Zohrejeme zvyšné vanilkové mlieko a pridáme žltkovú zmes. Necháme zovrieť a nakoniec pridáme trošku rumu. Vychladnuté halušky polejeme teplým vanilkovým krémom.