E463 - Hydroxypropylcelulóza

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Penotvorné látky
Charakteristika:

Kryštalická látka vyskytujúca sa v rôznych medzifázach kvapalného a pevného skupenstva, napr. v kvapalných kryštáloch.

Použitie:

Látka sa používa ako emulgátor, stabilizátor emulzií, zahusťujúci prostriedok, činidlo podporujúce tvorbu peny a ako súčasť povrchových filmov na cukrovinkách. Možno sa s ňou stretnúť aj vo vitamínových tabletkách, v niektorých hlboko zmrazených potravinách, mrazených polotovaroch a v pokrmoch určených na prípravu v mikrovlnných rúrach.

Výroba:

Získava sa chemicky z celulózy.

Zdroje:

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]
Hydroxypropyl cellulose - Wikipedia, the free encyclopedia - [web]

Cookies