Som tak prázdny.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Antioxidanty
Charakteristika:
Extrakty rozmarínu obsahujú niekoľko zložiek, u ktorých bolo preukázané, že majú antioxidačné účinky. Tieto zložky patria najmä do skupiny fenolických kyselín, flavonoidov, diterpenoidov.
Použitie:
Používa sa do nápojov, korenia, do mäsa. Môže byť tiež súčasťou aromatických látok do ovocných nápojov, zmrzlín, sladkostí či pečiva. Bolo zistené, že rozmarínové extrakty môžu predĺžiť trvanlivosť potravín až o 30%, pretože sa jedná o významné antioxidanty, ktoré bránia nežiaducim oxidáciám v potravinách.
Výroba:
Extrakt z listov rozmarínu sa pripravuje extrakciou pomocou rozpúšťadiel povolených na potravinárske použitie.
Zdroje: