E233 - Tiabendazol

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Konzervanty
BezpečnosťNevhodné pre detiMôže spôsobovať alergickú reakciuNepovolené
Charakteristika:

Jedná sa o konzervant účinný proti plesniam – fungicíd. Predtým sa používal na úpravu kyslosti potravín. Údajne je vyrábaný iba jednou spoločnosťou v Indii, ktorá vyzýva, aby sa látka používala len veľmi opatrne, pretože výrazne ovplyvňuje kyslosť potravín.

Použitie:

Používa sa na ošetrenie zvieracieho krmiva, jabĺk, banánov, hovädzieho a bravčového mäsa, citrusového ovocia, hrušiek, mlieka. Účinne pôsobí proti parazitom u zvierat.

Výroba:

Tiabendazol sa v najväčšom množstve získava synteticky z rôznych pesticídov.

Zdroje:

A consumer's dictionary of food additives - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]
Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm - [kniha]

Cookies