E174 - Striebro

Skóre škodlivosti:

Zaradené do skupiny:
Farbivá (E100 - E182)
Charakteristika:

Striebro sa v malom množstve prirodzene vyskytuje v ľudskom tele aj v tele zvierat. Pri potravinách sa používa ako farbivo na dekoratívne účely.

Použitie:

Jeho použitie ako prísada do potravín je výhradne obmedzená na vonkajšie dekorácie napr. čokoládových tort, povrchu guličiek (dražé) alebo cukroviniek obalených cukrom. Ďalej sa používa napr. v indickej kuchyni. Využíva sa najmä v iných odvetviach - elektrotechnika, fototechnika, chémia, lekárstvo, výroba šperkov, atď.

Výroba:

Získava sa elektrolytickými metódami zo striebornej rudy.

Zdroje:

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray - [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová - [kniha]
Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm - [kniha]

Cookies