Som tak prázdny.
Glycín je najjednoduchšia aminokyselina. V prírode sa nachádza v mnohých rastlinných aj živočíšnych bielkovinách. Najviac je obsiahnutý v kolagéne a elastíne. Glycín je neesenciálna aminokyselina, vzhľadom biela kryštalická látka. Má sladkú chuť.
V potravinárskom priemysle má glycín široké využitie: používa sa ako dochucovadlo – látka zvýrazňujúca chuť a vôňu. Pre svoju sladkú chuť je glycín používaný na maskovanie pachuti sacharínu a aspartámu. Využíva sa aj pre svoje želírovacie schopnosti. Používa sa pri zdobení cukroviniek a v čokoláde a ako prísada v alkoholických nápojoch. Je to antioxidant s využitím ako prísada proti žltnutiu tukov a olejov. Spolu s kyselinou askorbovou urýchľuje glycín údenia bez použitia dusitanov. Glycín obsahujú aj proteínové nápoje a doplnky stravy. Ako puffer pôsobí proti prekysleniu žalúdka. Je známy aj ako prímes do krmív pre domáce a hospodárske zvieratá.
Glycín sa vyrába z cukrovej trstiny alebo zo želatíny. Môže sa vyrábať aj synteticky - na technické a priemyselné účely.