Som tak prázdny.
KRÉMOVÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA
Ingrediencie:
- 300 g čerstvých hríbov (dubáky, šampiňóny) alebo 100 g sušených hríbov
- 50 g masla Kukkonia
- 1 šalotka
- 1 l mlieka Kukkonia
- 2 PL hladkej múky
- 250 ml smotany na varenie Kukkonia
- soľ
- čierne mleté korenie
- rozmarín čerstvý alebo sušený
- 1 PL oleja
Postup:
1. Hríby očistíme a nakrájame na plátky. Ak varíme polievku zo sušených hríbov, zalejeme ich na polhodinu vriacou vodou, aby nabobtnali.
2. Cibuľku nakrájame a podusíme na masle a lyžici oleja. Pridáme hríby a dusíme domäkka (cca. 10 min). Ochutíme mletým korením, rozmarínom a soľou, zalejeme mliekom.
3. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku. Dáme zovrieť mlieko. Keď začne vrieť, za stáleho miešania vlejeme zátrepku. Necháme 5 minút prevrieť a na záver vlejeme smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď po zovretí odstavíme.
4. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.