Som tak prázdny.
ŠPENÁTOVÉ LASAGNE
Ingrediencie:
- 400 g mrazeného špenátu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g taveného syra
- 1 PL oleja
- 2 PL múky
- soľ
- 250 g tvrdého syra
- 1 balíček lasagní
Bešamel:
- 60 g masla Kukkonia
- 2 PL múky
- 2 hrnčeky mlieka Kukkonia
Postup:
1. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, poprášime múkou, opražíme, pridáme mrazený špenát a dusíme. Neskôr pridáme tavený syr, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou.
2. Kým zmes vychladne, pripravíme bešamel. Do roztopeného masla pridáme múku, premiešame a pridáme mlieko. Miešame, kým bešamel nezhustne.
3. Pekáč vymastíme maslom a rozložíme prvú vrstvu lasagní, na ňu dáme špenátovú zmes. Tento postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu. Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rozohriatej trúby na 180 °C asi 30 minút.